Tre unga lejon dödar buffel

I vår julhälsning berättade vi om den rundtur (Mandelas Afrika - jubileumsresa) vi gjorde i oktober i Sydafrika med början i Krügerparken. På grund av flygförsening blev det tyvärr endast en dag där. Men vilken dag!

Vi åkte runt i jeep och fick ganska snart syn på tre unga lejonhannar som låg och drog sig innan de tänkte stiga upp. Typiskt för tonåringar. Vi åkte vidare och stötte på en mindre buffelhjord på ca 10 bufflar. Vi såg några vildhundar jaga antiloper och en noshörning bakom en buske när det kom ett upprop via radion i jeepen. Lejonen har sett bufflarna och skilt en från hjorden, kom och titta! Vi for iväg så buskar och mindre träd stod som svallvågor runt jeepen.
I början verkade lejonen lite rädda för buffeln och dess horn, men efter en bra sund av jagande fram och tillbaka hade lejonen lyckats trötta ut buffeln och plötsligt lyckades ett lejon hoppa upp på ryggen på buffeln. Bakbenen vek sig på buffeln och han föll. Då gick de övriga till anfall mot huvudet och det tog inte lång tid innan buffeln var död. Vi lyckades filma 8 minuter av jakten ända fram till slutet. Det blev ett skrovmål för dem och när vi senare såg dem låg de och sov och smälte maten.

Vår guide gratulerade oss till upplevelsen av en verklig jakt, det är inte ofta man får vara ögonvittne till något sådant.

Vi lovade att när videon redigerats skulle vi göra den tillgänglig. Här är den nu:

Täby 2017-01-17

Mait och Gunnar Tidner
Mobil +46 70 2154518
Gunnar Tidner